Locatie

Vernieuwen, verkondigen en volgen

Christelijke Gereformeerde Kerk Open Poort
Parklaan 1b
2771 GB Boskoop

Agendadetails

Alpha Cursus Boskoop

27 Januari t/m 21 April 19:30 - 21:30

Eind januari start er in Boskoop een Alpha cursus. Een Alpha cursus is een kennismaking met het christelijk geloof. Voor iedereen die geïnteresseerd is, of diegene nu wel, niet of een beetje gelooft.

Tijdens deze cursus wordt gezocht naar antwoorden op vragen als ‘Waarom ben ik hier?’, ‘Wat kan ik met mijn leven?’ en ‘Wat is het ware geluk?’. Juist in deze tijd is het waardevol om met elkaar in gesprek te gaan en samen antwoorden te vinden. Miljoenen mensen wereldwijd hebben deze cursus al gevolgd en mooie gesprekken gevoerd, antwoorden gevonden én nieuwe kennissen (soms zelfs nieuwe vrienden) gemaakt.

De cursus bestaat uit 11 avonden en één weekend. Elke avond heeft een thema, bijvoorbeeld ‘Is er meer?’, ‘Wie is Jezus’ en ‘Hoe kun je geloven’?. Na een video wordt er in kleine groepen doorgepraat over het thema. Er is ruimte voor discussie en het beantwoorden van vragen. Alle inbreng is welkom maar alleen luisteren kan ook. Niets is verplicht. Halverwege de 11 avonden, is er een weekend dat een speciaal thema heeft.

De cursus is gratis en begint op 27 januari met een introductieavond. Iedereen is welkom om te ontdekken wat Alpha voor hem of haar kan betekenen. Een week daarna op 3 februari start de cursus.

Vanwege de COVID-maatregelen hebben wij moeten besluiten om de Alpha cursus voorlopig online te starten. De introductieavond op 27 januari en de eerste vier cursusavonden in februari (3, 10, 17 en 24) vinden online plaats via ZOOM. Halverwege februari nemen we op basis van de dan geldende maatregelen een besluit over de avonden in maart en april. Waarbij wij hopen dat we een deel van de cursus ‘live’ kunnen doen.

Kijk voor de cursusdata en meer informatie op www.ikgeloofinboskoop.nl/alpha.

Reacties op: Alpha Cursus Boskoop

 

Nieuws & Twitter

  • Nieuws over Alpha Cursus Boskoop
  • Geen nieuwsberichten gevonden