Locatie

H. Joannes de Doperkerk

H. Joannes de Doperkerk

Kerkgebouw Rooms Katholieke Parochie H. Joannes de Doper

H. Joannes de Doperkerk
A.P. van Neslaan 50
2771 DE Boskoop

Overig

H. Joannes de Doperkerk

Kerkgebouw Rooms Katholieke Parochie H. Joannes de Doper 

Sint-Johannes de Doperkerk

In de jaren 1960 bleek de oude Sint-Johannes de Doperkerk in een bouwvallige staat te verkeren. Restauratie werd overwogen, maar dit bleek vanwege de hoge kosten niet haalbaar. Daarop werd besloten een nieuwe kerk en kleinere kerk te bouwen aan de A.P. van Neslaan.

De nieuwe kerk werd ontworpen door ir. R. Dijkema en bood plaats aan 570 gelovigen. Op een andere plaats in Boskoop zou dan een hulpkerk worden gebouwd, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. De eerste steen werd gelegd op 5 mei 1970 en op 31 januari 1971 kon de nieuwe kerk worden ingewijd.

De oude kerk werd daarop gesloten en de inventaris verkocht. Het kerkgebouw verkeerde in 1968 al in een dusdanig slechte staat dat de toren verwijderd moest worden. De kerk zelf werd in 1974 afgebroken.

Voor meer informatie over de organisatie: Rooms Katholieke Parochie H. Joannes de Doper

Openingstijden
De openingstijden zijn bij ons helaas onbekend.

Reacties op:

 
 

Activiteiten uit 2013 en uit 2015 staan o.a. bij R.K. kerk Boskoop nog onder uw rubriek " nieuws" Het blijkt vaak moeilijk om een site schoon en actueel te houden.
Met vriendelijke groeten
D.D.de Gunst

Plaats een reactie

(je ontvangt een validatie link per e-mail om je reactie te bevestigen)

 
 
 Wij stellen een reactie bijzonder op prijs, maar behouden ons het recht voor reacties, die ongefundeerd zijn of een anonieme afzender hebben te verwijderen.

Nieuws