Locatie

Harmonie Excelsior

Harmonie Excelsior

Opleiden en optreden

Harmonie Excelsior
Biezen 6
2771 CJ Boskoop

Muziek

Harmonie Excelsior

Muziekvereniging die op niveau muziek wil maken 

De harmonie verzorgt onder leiding van dirigent Bart Roobol diverse concerten in Boskoop en soms daarbuiten.

Iedere woensdagavond repeteert men een gevarieerd programma, van klassiek tot modern. Tijdens het jaarconcert laat men dit horen. Samen met opleidingsorkest C-Akkoord, een aantal leerlingen en speciale gasten maakt men altijd weer een succesvol concert. De muziekstukken zijn gevarieerd. Ook solistisch werk schuwt men niet.

Regelmatig worden nieuwe muziekstukken aangeschaft, zodat jaarlijks een nieuw programma aan het publiek ten gehore kan worden gebracht.

Bij Excelsior kunnen nieuwe leden ook een muziekopleiding volgen. Kinderen kunnen vanaf ongeveer hun zevende beginnen met Algemene Muzikale Vorming. Tijdens de wekelijkse lessen maken ze op een speelse manier kennis met de grondbeginselen van de muziek. Na ongeveer een jaar kunnen ze dan een instrument kiezen en krijgen ze les van onze gediplomeerde, professionele docenten. Deze instrumentlessen zijn niet alleen voor jongeren. Ook volwassenen, die op latere leeftijd besluiten om een instrument te leren bespelen, kunnen hier zeker terecht. Na ongeveer anderhalf jaar kunnen de leerlingen meespelen in het opleidingsorkest C-Akkoord. Samen muziek maken is namelijk nog leuker dan les volgen. Voor de leerlingen die slagwerk willen leren bespelen, is er naast de lessen en het opleidingsorkest C-Akkoord een slagwerkgroep. In deze groep maken de leerlingen kennis met verschillende slagwerkinstrumenten, zoals drumstel, pauken, de grote trom, congo’s en sambaballen. Het is bij deze groep echt een feest om samen muziek te maken!

Misschien iets voor jou?

Reacties op:

 

Er zijn nog geen reactie's geplaatst.

Plaats een reactie

(je ontvangt een validatie link per e-mail om je reactie te bevestigen)

 
 
 Wij stellen een reactie bijzonder op prijs, maar behouden ons het recht voor reacties, die ongefundeerd zijn of een anonieme afzender hebben te verwijderen.