Locatie

Zijdekerk

Zijdekerk

Wijkgebouw Protestantse Gemeente Boskoop

Zijdekerk
Zijde 11
2771 EJ Boskoop

Overig

Zijdekerk

Wijkgebouw Protestantse Gemeente Boskoop 

Zijdekerk

Wijk Centrum van de Protestantse Gemeente Boskoop beschikt over de Zijdekerk gelegen aan de Zijde en vlakbij de Dorpskerk van Wijk Oost.

De kerk, waarvoor de eerste steen gelegd wordt op 17 juli 1930 door ds. Petersen, wordt deels op oude fundamenten gebouwd. Het torentje dat bedekt is met roodkoper, dat inmiddels groen geoxideerd is, heeft een hoogte van 14 meter. Het torentje dient tevens als ventilatierooster. De hoogte van de kerkzaal is 16 meter.

Voor meer informatie over de organisatie: Protestantse Gemeente Boskoop

Openingstijden
De openingstijden zijn bij ons helaas onbekend.

Reacties op:

 
 

De bestuurders van de kerk zijn voornemens de kerk te verkopen aan een projectontwikkelaar. De kerk heeft de status 'gemeentelijk monument' vanwege de belangrijke verbinding met de geschiedenis van de Gereformeerde kerk(en).
De kerk, architect Van Osnabrugge, heeft in het hele land als voorbeeld gediend voor vele latere Gereformeerde kerkgebouwen. Bedoeling na verkoop zal zijn hier ingrijpend, ook uitwendig, te gaan verbouwen, waardoor de monument status zal worden verminderd en aangetast. Na tien of vijftien jaren zal dan een echte verbouwing volgen en op de plaats van de kerk zal dan een appartementencomplex worden gerealiseerd.

Plaats een reactie

(je ontvangt een validatie link per e-mail om je reactie te bevestigen)

 
 
 Wij stellen een reactie bijzonder op prijs, maar behouden ons het recht voor reacties, die ongefundeerd zijn of een anonieme afzender hebben te verwijderen.