« Vorige - Volgende »

Judo en Bootcamp workshops bij Kindercentrum Aquarel

28 september 2018 - 09:55  •  Junis Kinderopvang  •  reacties

Judo en Bootcamp workshops bij Kindercentrum Aquarel

Op dinsdag 2 oktober gaan de stoelen en tafels op kindercentrum Aquarel in Boskoop even opzij! De kinderen krijgen die dag weer de workshops Vallen en opvang (judo) en Blij en Sterk (fitness) aangeboden door Clinic Factory. De lessen worden gegeven door niemand minder dan topjudoka Glen Koper. Glen is vijfvoudig Nederlands kampioen. 

De kinderdagverblijf- en jongste buitenschoolse opvanggroep gaan de judomat op. Vorige week hebben de kinderen al even een voorproefje gekregen tijdens de eerste workshopdag. Aanstaande dinsdag gaan ze weer een stapje verder. Lukt het de kinderen van het kinderdagverblijf deze keer wél om meester Glen te verslaan met touw(judoband) trekken? Voor de BSO staat, naast val breken,  onder meer het op een veilige manier aanleren van een staande- en grondtechniek op de planning. Bij beide groepen wordt er gesport in echte judopakken die aan de kinderen beschikbaar gesteld worden. In de groepsruimte en gymzaal worden judomatten neergelegd, zodat het eruit ziet als een echte ‘Dojo’.

De 7+ groep kan de borst nat maken tijdens de stoere fitnessworkshop Blij en Sterk. De kinderen gaan in tweetallen en honkvorm aan de slag met het verbeteren van hun conditie, mobiliteit, coördinatie en vooral samenwerkend vermogen. Dumbells, speedladders, bosuballen, het komt allemaal voorbij in de workshop!

Nationale Sportweken
De workshops worden aangeboden in het kader van de Nationale Sportweken 2018. Junis Kinderopvang vindt bewegen erg belangrijk. Met leuke, sportieve activiteiten als deze stimuleren we de kinderen om gezond bezig te zijn. 

Fotograaf: Pixabay
Junis Kinderopvang.'
Junis Kinderopvang

Natuurlijk!