« Vorige - Volgende »

Hefbrug Boskoop op zijn vroegst pas 24 of 25 november open

13 november 2019 - 09:03  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Hefbrug Boskoop op zijn vroegst pas 24 of 25 november open

De hefbrug in Boskoop blijft langer gestremd voor autoverkeer en scheepvaart. De provincie Zuid-Holland heeft laten weten dat de hefbrug op zijn vroegst pas op zondag 24 of maandag 25 november open gaat.

Op donderdag 10 oktober werd de Boskoopse hefbrug afgesloten omdat de torens instabiel zouden zijn. Bij de inspectie werden diverse zwakke plekken en roestplekken gevonden, welke vervolgens (grotendeels) zijn versterkt. De stremming van de hefbrug heeft ook grote gevolgen voor de hele Greenport en al het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Eerder werd ernaar gestreefd om de hefbrug op maandag 18 november open te stellen, maar dit blijkt niet haalbaar. De opening van de hefbrug wordt uitgesteld omdat de provincie wil voorkomen dat de weersomstandigheden de nieuwe constructiedelen weer aan zal tasten.

In 2020 zal de hefbrug in Boskoop opnieuw gestremd zijn in verband met aanvullend onderhoud. Eerder meldde provinciebestuurder Floor Vermeulen dat dit in het eerste kwartaal van 2020 zou gebeuren, maar in een recente brief schrijft Vermeulen dat het de eerste 6 maanden van 2020 betreft.

Fotograaf: Josh Walet