« Vorige - Volgende »

Informatieavond over N207 Zuid op 23 augustus

15 augustus 2017 - 10:09  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Informatieavond over N207 Zuid op 23 augustus

De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen organiseren op woensdag 23 augustus 2017 een informatieavond over fase 2 van de Planstudie N207 Zuid.

Tijdens de bijeenkomst wordt gepresenteerd hoe de voorkeursoplossing, de Verlengde Bentwoudlaan, en de verbetermaatregelen voor Hazerswoude-Dorp eruit komen te zien en welke varianten er zijn. Ook is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden zijn op woensdag 23 augustus 2017 welkom in Flora Boskoop, Parklaan 4 in Boskoop. Iedereen kan op elk gewenst tijdstip binnenlopen tussen 18.30 en 21.00 uur.

Voorkeursbesluit
De provinciale weg N207 en de wegen ten westen van de N207 worden steeds voller, met name in Waddinxveen, Boskoop en Hazerswoude-Dorp. In 2016 kozen de provincie en gemeenten voor de Verlengde Bentwoudlaan om de bereikbaarheid en de leefbaarheid in de regio te verbeteren. Tegelijkertijd is afgesproken dat er ook een verbetering moet komen voor de situatie op en rond de N209 in Hazerswoude-Dorp. Daarnaast is er een langetermijnverkenning gestart die vanuit een bredere ruimtelijk-economische context zoekt naar oplossingen voor de bereikbaarheid en leefbaarheid in Boskoop en omgeving.

Het voorkeursbesluit was een eerste stap. Hierna kon de verdere inpassing van de Verlengde Bentwoudlaan worden uitgewerkt. Dit is in 2016 en 2017 gebeurd in samenwerking met belanghebbenden. Ook is in deze periode gezamenlijk gezocht naar maatregelen om de bereikbaarheid en leefbaarheid in Hazerswoude-Dorp te verbeteren.

Beslissing
Komende periode nemen de provincie en gemeenten een beslissing over de plannen. In aanloop naar deze besluitvorming vindt de inloopbijeenkomst plaats op 23 augustus.

Fotograaf: Josh Walet