« Vorige - Volgende »

Voorlopig geen nieuwe huurwoningen aan de Weegbree

7 juli 2020 - 13:36  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Voorlopig geen nieuwe huurwoningen aan de Weegbree

Woonforte stelt de bouw uit van 15 nieuwe eengezinswoningen aan de Weegbree in Boskoop. Er is beroep aangetekend door een van de omwonenden als reactie op het verlenen van de omgevingsvergunning door de gemeente voor dit project. De corporatie wacht de uitspraak van de rechtbank af.

Op dit moment is niet goed in te schatten hoe de rechtbank dit beroep gaat behandelen. Vanwege de coronacrisis zal er vertraging zijn. Woonforte wil planningtechnisch en financieel geen risico lopen. De vergunning is in principe goedgekeurd en de corporatie zou kunnen beginnen met bouwen. Omdat er beroep is aangetekend, loopt ze het risico dat ze de woningen weer moet afbreken als de rechter de bezwaarmaker in het gelijk stelt. Dat risico wil Woonforte niet nemen en heeft daarom besloten om (nog) niet te starten met de bouw van de nieuwe woningen aan de Weegbree.

De aannemer haalt binnenkort het grootste deel van de bouwhekken (tijdelijk) weg. Deze hekken zijn eerder geplaatst rondom het terrein tussen Klaverblad, Beemd en Weegbree als voorbereiding voor de bouw. "Het uitstel van de bouw is ontzettend jammer voor de 15 huishoudens die graag in Boskoop in een van deze sociale huurwoningen hadden willen wonen. De druk op de woningmarkt blijft helaas nog zeer hoog", aldus Woonforte. 

Flinke vertraging

De corporatie schat in dat de vertraging van een half jaar tot wel een jaar kan oplopen, voordat de rechter een definitief besluit neemt over de verleende omgevingsvergunning aan Woonforte. Wanneer er een positief besluit komt van de rechter zal Woonforte samen met de aannemer een nieuwe planning maken en de bouw van de 15 nieuwe eengezinswoningen zo snel mogelijk hervatten. 

Fotograaf: Woonforte