« Vorige - Volgende »

Tegenlicht Meet Up Boskoop

11 november 2019 - 11:52  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Tegenlicht Meet Up Boskoop

Dit keer een speciale Meet Up in het teken NL Leest met als thema Duurzaamheid!

Tegenlicht toont vijf future fashion-pioniers die hun industrie toekomstbestendig maken door te experimenteren met nieuwe stoffen, hergebruik en hi-tech design. Hun ‘mode van de toekomst’ gaat veel verder dan duurzaamheid alleen. De ontwerpers willen radicaal veranderen vergeleken met de huidige kledingproductie.

De Meet Up wordt begeleidt door spreker Mariska van de Haven. Een vrouw met een missie. Mariska hield altijd enorm van shoppen. Hoe meer hoe beter en hoe goedkoper hoe fijner. De grote fast-fashion ketens als Primark en H&M waren haar favoriet. Tot ze ontdekte dat de mode ook schaduwkanten heeft. Inmiddels is Mariska ervan overtuigd dat de kledingindustrie in de huidige vorm slecht is voor mens en milieu. Zelf is de jonge onderneemster, ze is zelfstandig fotografe en grafisch ontwerpster, overgestapt op vintage en kringloopkleding. Ook organiseert ze closet sales voor hergebruik van kleding, onder de naam Word eens wakker.

Dragen we straks allemaal dat ene ultieme kledingstuk, dat met onze stemmingen mee verandert, ons tegen bacteriën beschermt, zichzelf repareert en nooit meer gewassen hoeft te worden?

Kom naar onze meet up om de uitzending te bekijken en hierover na te praten! Gratis inloop. Aanmelden niet nodig.

Donderdag 28 november 2019

19:30 tot 21:30 uur

Locatie: Bibliotheek Boskoop