« Vorige - Volgende »

Ga zaterdag gratis naar het Archeon

18 december 2015 - 15:54  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Ga zaterdag gratis naar het Archeon

Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn uitgenodigd om zaterdag 19 december gratis een bezoek te brengen aan themapark Archeon. En kinderen met de Alpha Rangers App kunnen ook nog eens gratis schaatsen deze dag. Het park heeft nog nooit eerder een Open Dag gehouden voor Alphenaren.

Voor de dag zelf is een uitgebreid programma uitgestippeld. Museumpark Archeon en het Archeologiehuis/Romeins Museum zijn open vanaf 11.00 uur. Er worden de hele dag rondleidingen verzorgd en voor de kinderen ligt er een speurtocht klaar. Er is live muziek van onder andere Thomas Berge, Jeronimo, en volkszanger Marco de Hollander. Daarnaast is er ook nog eens een roofvogelshow.

Alpha Rangers App
De Alpha Rangers app is onderdeel van het project Groen doet goed. Schoolkinderen krijgen bij het downloaden van de app een pushbericht met een unieke barcode. Met deze persoonlijke code hebben ze gratis toegang tot de schaatsbaan in Archeon. Meer over de app en hoe je deze kan downloaden lees je hier.

Uitbreiding Archeon
Archeon is een museumpark waar de geschiedenis tot leven komt. Ontdek hoe de mensen leefden in de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. In het museum vind je objecten die in Zuid-Holland zijn opgegraven.

Archeon bekijkt momenteel haar opties om uit te breiden naar het braakliggende terrein naast het park. In de plannen staat het idee om een vierde tijdsperiode aan het huidige aanbod toe te voegen: de Vikingtijd. De uitbreiding zou bijna twee hectare extra voor het themapark betekeken.

“Het liefst zouden we morgen al beginnen met bouwen,” zegt Monique Veldman, directrice van Archeon. “Maar we staan nog aan het begin van het project. Wel staat de gemeente erg open voor onze plannen, dus dat is een goed teken.”

Bezoek het Archeon
Inwoners van de gemeente krijgen aanstaande zaterdag gratis toegang door het tonen van hun identiteitsbewijs aan de ingang. Archeon stelt het op prijs als gratis kaarten gereserveerd worden via de website. Mensen met gereserveerde kaarten hebben gegarandeerd toegang (ook als het heel druk is).

Ben je niet in de gelegenheid om op 19 december naar de Open Dag te komen? Archeon is de hele kerstvakantie open en heeft dan het super evenement Vier de Winter!

Fotograaf: Josh Walet