« Vorige - Volgende »

Intocht Sinterklaas zaterdag 16 november

4 november 2019 - 09:22  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Intocht Sinterklaas zaterdag 16 november

Ondanks alle problemen rond de stremming van de Boskoopse Hefbrug heeft Sinterklaas toch een mogelijkheid gevonden om naar Boskoop te kunnen varen. Op zaterdag 16 november zal hij zoals gewoonlijk Boskoop aandoen, alleen zal hij uit de tegengestelde richting komen dan gebruikelijk. Rond 14.00 uur zal de Sint en zijn muziekpieten aanmeren bij de Barendstraat bij de Boskoopse Hefbrug. Voor Sinterklaas een vertrouwde plek, want in het verleden werd daar wel vaker Sinterklaas verwelkomd.

Vanuit veiligheidsoverwegingen moet de pontonbrug over de Gouwe tijdens de intocht vrij blijven van publiek. Het publiek wordt gevraagd om deze maatregel te respecteren en aanwijzen van organisatie en hulpdiensten op te volgen.  

Vanaf de Barendstraat zal de Sint in zijn koets, onder begeleiding van De Baggerbeugels , via de Koninginneweg vertrekken naar het Raadhuisplein waar een lid van het College van B & W de Sint zal verwelkomen. Door de renovatie van het Gemeentehuis is de indeling van het plein aangepast en zal Sinterklaas te zien zijn vanaf een podiumwagen.

Daarna gaat de Sint naar de Burgermeester Colijnstraat en de Koninginneweg. Hier kunnen kinderen door (groot)ouders met de Sint op beeld vastgelegd worden. Het publiek wordt verzocht dit niet op de Galerij te doen, maar op genoemde straten i.v.m. de doorstroming.

Dit jaar zal de Sint ook weer zijn eigen “Huis van Sinterklaas” openen. Ditmaal aan het Gouweplein.

Fotograaf: Pixabay