« Vorige - Volgende »

Gemeente geeft 1,3 miljoen extra voor de jeugdhulp

5 november 2015 - 16:21  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Gemeente geeft 1,3 miljoen extra voor de jeugdhulp

De Alphense gemeenteraad is akkoord met een incidentele extra bijdrage voor jeugdhulp in 2016. Het gaat om een bedrag van 1,3 miljoen euro.

De gemeente heeft sinds 2015 een hoop veranderingen in de jeugdhulp doorgevoerd. Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de gehele jeugdhulp. Door de doorgevoerde veranderingen kan de ondersteuning aan jongeren beter worden geregeld. Men doet meer met minder geld.

In 2016 krijgt de gemeente Alphen aan den Rijn 2,6 miljoen euro minder van het rijk om jeugdhulp uit te kunnen voeren. Het jaar daarop is er een korting van 2,1 miljoen euro op het budget. De verwachting is dat door de aanpassingen die vanaf 2015 zijn gemaakt, de middelen van het rijk nog wel voldoende zullen zijn. De gemeente heeft wel meer tijd nodig om de veranderingen verder door te kunnen voeren om de kortingen vanuit het rijk te kunnen opvangen.

De gemeenteraad heeft nu ingestemd met een incidentele bijdrage van 1,3 miljoen euro om de jeugdhulp voor te bereiden op de kortingen vanuit het rijk.

Fotograaf: Josh Walet