« Vorige - Volgende »

Subsidies onder de 100.000 toegekend

12 november 2015 - 14:43  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Subsidies onder de 100.000 toegekend

Het college van Alphen aan den Rijn heeft besloten welke partijen subsidie krijgen in de categorie kleiner dan €100.000. Een aantal Boskoopse organisaties heeft daarbij te horen gekregen dat zij geen subsidie zullen ontvangen van de gemeente.

De gemeente verleent subsidies aan maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan de realisatie van maatschappelijke effecten die zijn beschreven in het Uitvoeringsplan Herinrichting Maatschappelijk Domein. Om in aanmerking te komen voor subsidie, hebben partijen voor 1 juli 2015 subsidie aangevraagd voor het komende kalenderjaar 2016.

De uitgebreide inhoudelijke, financiële en juridische beoordeling is afgerond. Nu is bekend hoe de beschikbare middelen over de verschillende partijen verdeeld gaan worden. De grondslag hiervoor is de Algemene subsidieverordening Gemeente Alphen aan den Rijn 2014. Daarnaast heeft het college in het kader van Nieuw & Anders aanvullende criteria vastgesteld waaraan aanvragen boven de € 1.000 moeten voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor subsidie. Die aanvullende criteria zijn ‘slim benutten’ en ‘het realiseren van maatschappelijke effecten’.

Beschikbaar subsidiebudget
Het beschikbare subsidiebudget is € 801.120. Helaas is dit niet voldoende om alle subsidieaanvragen (€1,2 miljoen) te honoreren. Dat betekent een zorgvuldige afweging door multidisciplinaire teams, waarbij de inhoudelijke toets leidend is. Een aantal organisaties ontvangt minder subsidie dan was aangevraagd en met zeven organisaties wordt de subsidierelatie per 1 januari 2016 beëindigd.

Voor een aantal verenigingen in Boskoop betekent de criteria dat zij geen subsidie zullen krijgen. Tussen het lijstje met afwijzingen komen we onder andere Stichting Werkse Boskoop, Scouting Mr. van Daalgroep en Tennis Vereniging Boskoop tegen.

Verenigingen en instellingen die wel in aanmerking zijn gekomen voor een subsidie zijn bijvoorbeeld Stichting Boskoop Creatief, Stichting Boskoops senioren vervoer, Harmonie Excelsior en scouingvereniging De Schouw. Veel subsidies zijn wel lager uitgevallen dan wat oorspronkelijk als subsidiebedrag was gevraagd. Het volledige besluit is te vinden op de site van de gemeente.

De gemeente is ervan overtuigd, dat een ruime variatie in het aanbod voor de samenleving is. Het college heeft grote waardering voor de wijze waarop inwoners, instellingen en vrijwilligers zich inzetten voor de samenleving. Bovendien zien zij, dat er juist door de aanvullende criteria, mooie initiatieven zijn ontstaan in de samenleving.

Fotograaf: Josh Walet