« Vorige - Volgende »

Inloopavond Verlengde Bentwoudlaan

8 december 2015 - 14:38  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Inloopavond Verlengde Bentwoudlaan

Woensdag 9 december organiseren de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen een inloopavond over de uitkomsten van de Planstudie N207 Zuid. U bent van harte welkom tussen 18.00 en 21.00 uur in het Floragebouw in Boskoop (Parklaan 4). Tijdens de inloopavond krijgt u een presentatie van alle resultaten en het concept-voorkeursalternatief Verlengde Bentwoudlaan. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen is van harte welkom.

Op 12 november 2015 hebben het dagelijks bestuur van de provincie Zuid-Holland en de colleges van Alphen aan den Rijn en Waddinxveen bekend gemaakt dat ze kiezen voor de Verlengde Bentwoudlaan als eerste maatregel voor een meer robuuste infrastructuur in de regio. Daarnaast is afgesproken onderzoek te doen naar regiobrede maatregelen voor de langere termijn.

Deze keuze is genomen op basis van de uitkomsten van de Planstudie N207 Zuid. In deze planstudie zijn de verschillende mogelijkheden onderzocht om de verkeersdrukte in Boskoop, Waddinxveen en Hazerswoude-Dorp op te lossen en de leefbaarheid te verbeteren.

Meer weten?
Meer informatie over de Planstudie N207 Zuid, de volledige onderzoeksrapporten en een samenvatting kunt u vinden op www.zuid-holland.nl/planstudieN207zuid. Het concept-voorkeursalternatief wordt op de website ook toegelicht in een animatiefilmpje van drie minuten.

Over de N207 Zuid: waarom de bereikbaarheid en leefbaarheid verbeteren?
Actuele verkeersstudies geven aan dat het verkeer in de regio rondom de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Gouda in de toekomst sterk toeneemt. Vooral bij de hefbruggen van Boskoop en Waddinxveen, op de N209 door Hazerswoude-Dorp en de N455/het Noordeinde. Ook enkele lokale wegen zoals de Zijde kunnen de verwachte toename van het verkeer niet aan. Dit belemmert de groei van de Greenport en de bedrijven die hiermee te maken hebben. Bovendien verslechtert hierdoor de leefbaarheid. De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen onderzoeken daarom samen hoe zij de bereikbaarheid en de leefbaarheid van Greenport Boskoop-West kunnen verbeteren.

Fotograaf: Josh Walet