« Vorige - Volgende »

Gemeente draagt milieutaken over aan ODMH

9 december 2015 - 13:24  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Gemeente draagt milieutaken over aan ODMH

De milieutaken van de gemeente Alphen aan den Rijn worden op dit moment uitgevoerd door de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) en de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). Met ingang van 1 januari 2016 komt hier verandering in. Vanaf die datum brengt de gemeente Alphen aan den Rijn haar milieutaken volledig onder bij de ODMH.

Het gaat hierbij om het uitvoeren van milieucontroles, behandeling van meldingen en vergunningaanvragen en ook  advisering op het gebied van bodem, ruimtelijke ordening en duurzaamheid. Het onderbrengen van de milieutaken bij één dienst biedt de beste garanties voor een eenduidig beleid op het gebied van toezicht en handhaving en in de aanpak van juridische kwesties.

Gevolgen
Voor de ODWH betekent de overdracht van milieutaken dat er ook medewerkers overgaan naar de ODMH, volgens een zogenoemd mens-volgt-werk traject. De ODWH draagt daarnaast alle lopende dossiers over.

Voor bewoners en bedrijven in Alphen aan den Rijn verandert er weinig. De werkwijzen van de omgevingsdiensten zijn vergelijkbaar. Bewoners en bedrijven zullen te maken krijgen met dezelfde landelijke procedures en regels rondom toezicht, handhaving en milieuwetgeving.

Fotograaf: Josh Walet