« Vorige - Volgende »

Geen problemen bij overgang sportaccommodaties

8 januari 2016 - 10:21  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Geen problemen bij overgang sportaccommodaties

Gemeente Alphen aan den Rijn verwacht een soepele overgang van de sport- en vrijetijdsaccommodaties. Per 1 januari 2016 is de gemeente verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van alle sport- en vrijetijdsaccommodaties.

Dit doet de gemeente zelf of via overeenkomsten voor gebruik en exploitatie met gebruikers. Een optimaal gebruik van de accommodaties en het faciliteren van de (sport)verenigingen is daarbij één van de belangrijkste uitgangspunten.

"De overgang van het beheer van alle accommodaties van Sportspectrum naar de gemeente is goed verlopen. Sportspectrum heeft de overgang zorgvuldig voorbereid, ook de gemeente is er klaar voor,“ aldus wethouder Michel du Chatinier.

De gemeente hanteert in de overdracht van taken op het gebied van de accommodaties twee fases: de transitiefase en de transformatiefase.

Transitiefase
In de transitiefase neemt de gemeente de taken van Sportspectrum over. De gemeente sluit hiervoor gebruiksovereenkomsten met de verenigingen. Alle verenigingen hebben een concept-gebruiksovereenkomst ontvangen. De openingstijden van de accommodaties en de gebruiksvergoedingen (uitgezonderd de jaarlijkse verhoging met het consumenten-indexcijfer) wijzigen niet. De sportverenigingen zijn hierover geïnformeerd.

Transformatiefase
In 2016 wordt de transformatiefase (verder) vormgegeven. De gemeente en sportverenigingen gaan samen bespreken hoe zij komen tot een zo optimaal mogelijk gebruik van de accommodaties. Belangrijk is om goede afspraken te maken wat we van elkaar verwachten. Vrijwillig waar het kan en professioneel waar het moet, en alle ideeën zijn bespreekbaar. Sportverenigingen kunnen zo meer zelf ondernemen volgens de right-to-challenge-benadering, met als voordeel dat zij zelf bepalen hoe ze hun accommodatie willen beheren.

Meer informatie
Op de pagina sportvelden, sporthallen & gymzalen vindt u de brochure gebruik gemeentelijke sportaccommodaties. Een handig overzicht van de buitensportaccommodaties met de praktische gegevens. De sportverenigingen ontvangen dit overzicht en de relevante contactgegevens hangen op een zichtbare plaats in de accommodaties.

Fotograaf: Josh Walet
Michel Du Chatinier.'
Michel Du Chatinier