« Vorige - Volgende »

Cofinancieringsregeling voor Rijn- en Veenstreek

28 juni 2017 - 08:16  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Cofinancieringsregeling voor Rijn- en Veenstreek

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop zijn begin 2017 gestart met de 'Cofinancieringsregeling Rijn- en Veenstreek'. Dit is een stimuleringsregeling om recreatieve initiatieven binnen de drie gemeenten te bevorderen.

Van 18 januari tot en met 17 februari 2017 konden initiatiefnemers aanvragen indienen voor een bijdrage uit deze regeling. Eén van de belangrijkste criteria uit de regeling is dat de initiatiefnemers met elkaar moeten samenwerken. Uiteindelijk zijn er vier aanvragen gehonoreerd waaronder de Beedeal Boskoop.

Beedeal Boskoop
Het doel van Beedeal Boskoop is het verbeteren van de leefomgeving van bijen. Dit wordt gedaan door middel van het verbeteren van het voedselaanbod, het reduceren van het gebruik van bij-onvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen en een beter aanbod van nestgelegenheid. Uiteindelijk moet dit bijdragen aan de biodiversiteit in het gebied.

"Ik verwacht dat deze regeling meer toeristen naar de drie gemeenten trekt. Hoe meer aanvragen, hoe beter. De Rijn- en Veenstreek heeft genoeg fraais te bieden voor bezoekers. Daarnaast is de Beedeal een mooie combinatie tussen de natuur op de kaart zetten en een stukje recreatie. Naar deze combinatie zijn we op zoek", aldus wethouder Van Velzen.

De overige aanvragen die zijn gehonoreerd: Poldershoppen (route langs agrarische bedrijven), HuifCar 2.0 (huifkar die voorgetrokken wordt door een tractor) en De Veense Praam van Johan Bakker (restaureren en inzetten van de enige overgebleven oude vaarschuit).

Tender
Het is het hele jaar mogelijk om kleine aanvragen tot 5.000,- euro in te dienen. Van 11 september tot en met 20 oktober 2017 is het mogelijk om weer aanvragen tot 30.000,- euro cofinanciering in te dienen.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Tags: gemeente