« Vorige - Volgende »

Onderhoud groen is niet bij te houden

5 juli 2019 - 17:47  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Onderhoud groen is niet bij te houden

In de hele gemeente, maar vooral in de dorpen, is het groenonderhoud niet om over naar huis te schrijven. Dat komt onder meer omdat de eigen dienst door derden uitgevoerd werk veelvuldig afkeurt.

"We kunnen het niet voorlopen", zegt wethouder Gert-Jan Schotanus. "Er speelt een aantal zaken tegelijk. Zo zijn we bezig met de bestrijding van de Japanse duizendknoop en zijn er op verschillende locaties problemen met de grondslag. Aan beide wordt gewerkt."

Het grootste probleem is echter dat een aantal aannemers fors verzaakt. Zij zijn ingehuurd, vaak met een meerjarig contract, om het maaibeleid uit te voeren. In 40 procent van de gevallen wordt het werk echter door de controlerende gemeentelijke dienst afgekeurd. "We zitten er wel bovenop", aldus de wethouder. "Maar we moeten het werk wel overdoen. Dat kunnen we gewoon niet snel genoeg inlopen."

Verder speelt dat de kwaliteit van het groenonderhoud niet overal hetzelfde is. In de binnenstad is dit bijvoorbeeld extra streng. Ook het maaibeleid is niet op elke locatie gelijk. In Boskoop worden bloeiende bermen, in het kader van leefgebieden voor insecten, anders onderhouden dan elders om overlast voor kwekers zoveel mogelijk te voorkomen.

Op de foto: Kromme Aar in centrum Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Alphens EV