« Vorige - Volgende »

Veenweidegebied moet blijven zoals het is

5 juli 2019 - 19:05  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Veenweidegebied moet blijven zoals het is

SGP-voorman Hans van Kuijk wil dat het veenweidelandschap in de gemeente Alphen aan den Rijn onaangetast blijft. Volgens wethouder Leo Maat is de SGP-er een romanticus.

De SGP wil, gesteund door VVD en RijnGouwLokaal, dat het veenweidelandschap in de gemeente behouden blijft voor de veehouderij. De Regiodeal Bodemdaling, waarin Alphen aan den Rijn participeert, moet zich daarom richten op onderzoeken waarbij het 'veenweidegebied moet blijven zoals het is'.

Wethouder Leo Maat wijst erop dat koeien in de wei prima is, maar dat boerenbedrijven wel veranderen. Hoewel Maat Van Kuijk een romanticus noemt, deelt hij wel de zorg om de sector. Marjon Verkleij meldt dat het CDA het vooral belangrijk vindt om met de agrariërs zelf te spreken. Bovendien: "Wij hebben een eigen boerderij. Het is zo dat je je moet aanpassen om met zo'n bedrijf een toekomst te hebben."

Wethouder Kees van Velzen wil best binnen de huidige situatie streven naar behoud van de veehouderij in het veenweidelandschap. Het is overigens niet aan de gemeente om beleid rond het veenweidelandschap te maken. Dit beleid wordt landelijk en in EU-verband vastgesteld.

Fotograaf: Alphens EV