« Vorige - Volgende »

Snippergroen in Boskoop deels verkocht aan bewoners

7 juli 2020 - 15:58  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Snippergroen in Boskoop deels verkocht aan bewoners

In Boskoop zijn circa 1300 locaties snippergroen. Deze zijn in gebruik bij bewoners. Een deel is ooit afgesproken met de gemeente, maar soms is het stukje groen gewoon in gebruik genomen. Het is de bedoeling om nu voor iedereen dezelfde regels te laten gelden.

Een project om op de juiste wijze met het Boskoopse snippergroen om te gaan, wordt eind 2020 gestart. Alle locaties zijn dan in kaart gebracht. Sommige stukjes groen kunnen aan de gebruikers worden verkocht, ander snippergroen moet weer openbare ruimte worden. Het doel is om ervoor te zorgen dat het juridisch eigendom overeenkomt met het gebruik.

Een gespecialiseerd bureau heeft alle locaties in kaart gebracht. Op dit moment blijkt dat in Boskoop 1300 van deze locaties zijn. Daarnaast zijn afgelopen jaren aanvragen ingediend door Boskopers die vragen of zij een stukje gemeentegrond kunnen aanschaffen. Rond de jaarwisseling worden Boskopers die een stukje snippergroen in gebruik (willen) hebben geïnformeerd via brieven, bijeenkomsten of persoonlijke gesprekken.

De gemeente Alphen aan den Rijn wil het Snippergroenproject uitbesteden aan een gespecialiseerde organisatie. Hiervoor wordt een Europese aanbesteding georganiseerd. De verwachte opbrengsten uit verkoop snippergroen de komende jaren is ongeveer 1,5 miljoen euro. Als het project in Boskoop goed loopt, wordt dit uitgebreid naar andere delen van de gemeente.

Fotograaf: Pixabay