« Vorige - Volgende »

Kleine storing en nachtafsluiting hefbrug

25 juli 2014 - 10:16  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Kleine storing en nachtafsluiting hefbrug

Donderdagavond 24 juli werd er rond 22:00 uur voor de zoveelste keer een storing aan de hefbrug in Boskoop gemeld. Deze keer leverde de storing geen hinder op voor het verkeer. De lampen op de slagbomen gingen niet meer uit. Ongeveer een uur later was de storing weer verholpen en functioneerde de brug naar behoren.

Door alle problemen van de laatste maanden heeft de Provincie Zuid-Holland besloten om inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan de brug uit te voeren. Hiervoor zal de brug woensdag 30 juli om 21:00 uur worden afgesloten voor verkeer. Donderdagochtend 31 juli kan er vanaf 6:00 uur weer gebruik worden gemaakt van de brug.

Tijdens de afsluiting zal het gemotoriseerde verkeer worden omgeleid door middel van gele borden. Het wegverkeer wordt dan omgeleid via de hefbrug Waddinxveen. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de bruggen, er zijn verkeersregelaars aanwezig die alles in goede banen leiden.

De scheepvaart ondervindt iets meer problemen aan het onderhoud. Naast de nacht van 30 en 31 juli zal ook in de nacht van 29 op 30 juli tussen 21:00 en 6:00 uur de brug ontoegankelijk zijn.

Fotograaf: Josh Walet