« Vorige - Volgende »

Plannen voor doortrekken Roemer zorgen voor onrust

14 januari 2016 - 14:06  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Plannen voor doortrekken Roemer zorgen voor onrust

Op dit moment wordt er door de gemeente Alphen aan den Rijn een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de Roemer door te trekken. Omwonenden en ondernemers maken zich nu al zorgen over de gevolgen van het het doortrekken van de weg.

Door de Roemer door te trekken wil de gemeente de bereikbaarheid van Boskoop-west vergroten. Ook moet het zorgen voor minder drukte op de Zijde en de Boskoopse hefbrug. Volgens wethouder Tsaerd Hoekstra wordt door dit plan de ontsluiting van die kant van Boskoop stukken beter.

Het is de bedoeling dat de Roemer als alternatief voor vrachtwagens gaat functioneren, die mogen dan niet meer over de Parklaan rijden.

De wethouder is van mening dat er rekening moet worden gehouden met de mening van omwonenden in het gebied. Uiteraard ziet hij ook in dat er voor sommige bedrijven nadelen aan het plan zitten. Zo moeten sommige bedrijven een stuk omrijden om bij hun bedrijf te komen.

Op de inspreekavond van 7 januari lieten veel mensen van zich horen. De meeste insprekers waren het met elkaar eens dat de bereikbaarheid inderdaad beter kan, maar dit moet wel gebeuren op een manier die voor iedereen aanvaardbaar is.

Bron: Gouwekoerier

Fotograaf: Josh Walet
Poll: Is het doortrekken van de Roemer een goed plan?
76.9%
23.1%
0%