« Vorige - Volgende »

Provincie vindt tunnel te dure optie

22 juli 2015 - 12:09  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Provincie vindt tunnel te dure optie

Een aantal politieke partijen wil een tunnel onder de Gouwe. Ook een deel van de inwoners van Boskoop roept hierom. Toch wil de provincie Zuid-Holland het alleen als optie houden voor de lange termijn.

Het grote probleem met het aanleggen van een tunnel is dat deze 80 miljoen euro kost, terwijl er maar 32 miljoen beschikbaar is. Bij eerdere studies werd de tunnel als te duur beoordeeld. „We zien geen enkele aanleiding daarop terug te komen,” zegt een provinciewoordvoerster tegen het AD.

Vanuit de samenleving is een roep gekomen om een oplossing na recente aanvaringen met verschillende hefbruggen. De hefbrug Waddinxveen ligt er inmiddels al ruim 3 maanden uit en dit gaat waarschijnlijk tot november duren. De hefbrug Boskoop heeft een aanvaring gehad met een zandschip en onlangs bleef er een zeilboot onder steken.

Dinsdag 21 juli was het bij de Alphense hefbrug raak. Het brugdek was wel omhoog gegaan, maar kwam niet meer omlaag. Automobilisten moesten omrijden en ook fietsers en voetgangers moesten een langere afstand afleggen om het water over te steken.

In het dorp is er inmiddels ook een tweestrijd ontstaan. Terwijl de ene Boskoper de tunnel liever gister al aangelegd zag worden, zijn er ook veel tegenhangers. Een tunnel kost veel geld en zal door een stuk natuur moeten worden aangelegd. 

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet
Poll: Aan welke kant sta jij?
84.7%
15.3%