« Vorige - Volgende »

Ontslag dreigt voor medewerkers Sportspectrum

22 september 2015 - 14:53  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Ontslag dreigt voor medewerkers Sportspectrum

Sportspectrum heeft het ontslag van haar 106 medewerkers moeten indienen als gevolg van het nieuwe gemeentebeleid. De Alphense stichting heeft de subsidieaanvraag ’Gezonde Leefstijl’ verloren aan concurrent Sportief Besteed. De FNV heeft zich inmiddels bekommerd over de medewerkers.

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft de grote subsidies op het maatschappelijk domein voor de jaren 2016 tot en met 2018 toegewezen. De gemeente wil het beheer en klein onderhoud bij de verenigingen zelf neerleggen. Het groot onderhoud wordt toegevoegd aan het takenpakket van de gemeente, ten koste van Sportspectrum. Sportwethouder Michel du Chatinier: „Ik begrijp dat dit onrust geeft bij de stichting. Maar waar deuren dicht gaan, gaan andere ook weer open.”

Sportspectrum is voor haar voortbestaan afhankelijk van subsidies. De subsidierelatie met de stichting wordt per januari 2016 door de gemeente echter volledig beëindigd om – met het oog op de subsidie-tender – iedere schijn van bevoordeling van de huidige samenwerkingspartners te voorkomen.

De FNV keurt het grootschalige ontslag af dat het gevolg is van het nieuwe gemeentebeleid 'Nieuw en anders', en heeft een protest ingediend bij de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet