« Vorige - Volgende »

Loze meldingen Polenhotel Boskoop afgenomen

14 oktober 2015 - 12:06  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Loze meldingen Polenhotel Boskoop afgenomen

Tot eind augustus rukte de brandweer bijna wekelijks uit naar het migrantenhotel in Boskoop. Er zijn toen maatregelen genomen om vals alarm te beperken tot een minumum. Dit heeft gewerkt want het aantal loze meldingen is sterk gedaald.

In augustus zagen inwoners van Boskoop de brandweer 11 keer met zwaailichten en sirenes door het verkeer rijden om naar een melding te gaan in het Polenhotel. Op het voormalige Connexxionterrein kwamen ze al snel tot de conclusie dat het weer een loze melding was. Toch werd elke melding serieus genomen. Vrijwilligers van de brandweer lieten alles vallen om naar het terrein te gaan waar ongeveer 350 arbeidsmigranten zijn gevestigd.

De brandweer had het toen wel gehad met deze meldingen door het automatische brandmeldsysteem. Er kwamen gesprekken tussen brandweer, gemeente, eigenaar en beheerder waaruit een aantal afspraken voortvloeide. Zo is er tegenwoordig altijd een brandwacht aanwezig, iemand die verstand heeft van brandmeldingen en kan controleren of er ook daadwerkelijk iets aan de hand is.

Elke unit heeft een kooktoestel voor vier personen. Veel loze meldingen kwamen van een aantal brandmelders die te dicht bij de fornuizen waren gemonteerd. Deze 40 melders zijn inmiddels verplaatst.

De maatregelen hebben ertoe geleid dat er bijna geen meldingen meer komen vanuit de twee panden. Een woordvoerder van de brandweer "We krijgen ze nog nauwelijks."

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet