« Vorige - Volgende »

Krakers houden buurt wakker

11 november 2015 - 17:27  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Krakers houden buurt wakker

Afgelopen weekend moest de politie er al aan te pas komen in Boskoop. Bij de voormalige loods van de oude gemeentewerf hielden de krakers hun eigen feestje waarbij luid muziek werd gedraaid. En dat was niet de eerste keer, de buurt is het inmiddels behoorlijk zat.

Een kleine groep krakers zit sinds eind augustus in het pand aan de A.P. van Neslaan. Het terrein, waar de Boskoopse milieustraat was gevestigd, is sinds de fusie niet meer in gebruik. De gemeente Alphen aan den Rijn is eigenaar van het pand en probeert dit te verkopen. Wethouder Michel Du Chatinier „Er wordt gesproken met kandidaten die het complex willen kopen.”

De krakers willen door de bezetting huisvesting afdwingen, maar zijn ondertussen wel een stoorzender voor de omwonenden. Zo is er al meermaals bij de gemeente melding gemaakt over lawaai en rommel. Du Chatinier zei eerder al „Wij doen er als gemeente alles aan om de overlast binnen de perken te houden. Wij zijn er mee bezig.”

Ook bij de politie is overlast gemeld en dit weekend moesten zij dan ook optreden. Na een feest in De Speaker in Alphen aan den Rijn had de groep het feest voortgezet in het gekraakte pand. Diverse klachten uit de omgeving zorgden ervoor dat de politie in actie kwam.

Maar zelfs na tussenkomst van de politie gaan de krakers gewoon door. Op social media laten bewoners van de A.P. van Neslaan, Biezen en Houtsingel van zich horen. Ze willen dat de gemeente nu eindelijk eens actie onderneemt.

Foto: Mien Kakel

Fotograaf: Josh Walet