« Vorige - Volgende »

Onveilige situatie door fietspad Voorofscheweg

16 november 2015 - 12:08  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Onveilige situatie door fietspad Voorofscheweg

Om het voor de kinderen, die dagelijks naar de Brede School Waterrijk fietsen, veiliger te maken mogen ze het pad tussen de woningen parallel aan de Voorofscheweg gebruiken. Hierdoor echter is op dit pad vorige week een meisje van twee aangereden door een fietser.

De Brede School Waterrijk is inmiddels alweer twee maanden in gebruik. Er wordt ook hard gewerkt aan Waterrijk II in Boskoop. Dit zorgt er wel voor dat er veel bouwverkeer rond de nieuwe school rijdt. De veiligheid van de fietsers moest dus worden verhoogd. In overleg met de schooldirectie van de Immanuëlschool zijn toen enkele alternatieven bedacht.

De Voorofscheweg heeft een pad dat tussen de woningen doorloopt waardoor je direct bij de voetgangersoversteekplaats op de Boomgaard uitkomt. Dit pad ligt parallel aan de weg waar je met de auto overheen kunt. Op dit pad staan fietssluisjes waardoor fietsers moeten afremmen en afstappen om te passeren.

De gemeente geeft aan dat er volgens de wegen- en verkeerswet al gefietst mocht worden, omdat het pad onderdeel is van een erf. De sluisjes zorgden er alleen voor dat fietsen werd ontmoedigd. De bedoeling is om deze fietssluisjes verder uit elkaar te zetten zodat fietsers makkelijk kunnen passeren. Ze worden niet verwijderd om overlast van scooters en brommers laag te houden.

Daarnaast ligt er direct langs dit pad een speeltuintje. Kinderen die aan het spelen zijn lopen nu zo het pad op. Hier zal de gemeente hekken plaatsen. Als laatste wordt dan het voetpad bij de slootovergang aan de Boomgaard verbreed.

De maatregelen moeten nog worden genomen, maar de fietsers maken wel al gebruik van het pad als doorgaande route. Het is nu een onveilige woonomgeving waarover de bewoners al hebben geklaagd bij de gemeente. Inmiddels is er dus al een meisje aangereden, zij zat onder de blauwe plekken en had een flinke buil aan het ongeval overgehouden.

Fotograaf: Josh Walet
Poll: Dit is een gevaarlijke situatie.
87.7%
12.3%