« Vorige - Volgende »

Snel een onderzoek naar nieuwe oeververbinding

20 november 2015 - 17:29  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Snel een onderzoek naar nieuwe oeververbinding

Het gezamenlijke bedrijfsleven en enkele betrokken belangenorganisaties in de regio’s Rijnland en Midden-Holland zijn blij dat de eerste stap is genomen om de drukte in en rond Boskoop aan te pakken. Maar ze sporen ook aan op een snel onderzoek naar een nieuwe oeververbinding.

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn en Waddinxveen hebben aangekondigd dat er extra onderzoek zal komen. Hieruit moet blijken of de aanleg van een nieuwe brug over de Gouwe of een tunnel onder de Gouwe dé oplossing is voor de verkeersdrukte. Het bedrijfsleven wil dat deze vraag medio 2016 al is beantwoord.

De situatie in en rond Boskoop is complex en er moet worden gezocht naar de beste, toekomstbestendige oplossing voor zowel de economie als voor de leefbaarheid. De huidige bruggen kunnen de verkeersdrukte niet aan en files rondom het dorp zijn dan ook een terugkerend probleem. De verkeersbelemmerende oost-west verbinding over de Gouwe is en blijft een groot knelpunt in de regio.

„Wij zeggen niet dat een tunnel onder de Gouwe dé oplossing is. Dat zou wel heel makkelijk roepen zijn. Wij snappen dat nader onderzoek nodig is. Dat moet snel gebeuren, maar we willen ook weten dat de oplossing die eruit rolt het fileprobleem in de dorpen echt oplost,” aldus Laura van Klink, regiomanager van ondernemersvereniging VNO-NCW Rijnland.

Van Klink laat verder weten dat „niet alleen extra asfalt files oplost. Het bedrijfsleven kan de logistiek aanpassen, zodat minder verkeer de weg op hoeft.”

De provincie heeft eerder al laten weten dat ze een tunnel een te dure optie vinden. Het aanleggen van een tunnel is dat deze 80 miljoen euro kost, terwijl er maar 32 miljoen beschikbaar is. Bij eerdere studies werd de tunnel als te duur beoordeeld. „We zien geen enkele aanleiding daarop terug te komen,” zegt een provinciewoordvoerster.

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet