« Vorige - Volgende »

Gratis Open Dag Archeon voor inwoners gemeente

23 november 2015 - 13:35  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Gratis Open Dag Archeon voor inwoners gemeente

Archeon opent haar deuren op zaterdag 19 december voor alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze eerste dag van de Kerstvakantie kunnen Alphenaren gratis Archeon bezoeken. Alle locaties zijn open, er zijn veel ‘bewoners’ aanwezig en er zijn heel veel leuke activiteiten.

“Het is te gek voor woorden dat ik in mijn eigen omgeving soms merk dat andere inwoners van Alphen aan den Rijn ons museumpark niet kennen”, zegt directeur Monique Veldman. “We hebben nog nooit eerder een open dag gehouden. Het wordt dus tijd dat we na 21 jaar Archeon onze deuren voor een keer gratis open doen voor alle Alphenaren.”

Museumpark Archeon en het Archeologiehuis/Romeins Museum zijn open vanaf 11.00 uur. 

Een bezoek is extra leuk omdat iedereen ook een rondje mag komen schaatsen op de ijsbaan. Er worden de hele dag rondleidingen verzorgd en voor de kinderen ligt er een speurtocht klaar. 

Op de website www.archeon.nl staan onder meer een plattegrond, virtuele rondleidingen, mooie luchtfoto’s en veel informatie over de locaties, activiteiten en evenementen.

Over Archeon
Archeon is een museumpark met als kenmerk de ‘levende’ geschiedenis in de locaties. Uit de Prehistorie, Romeinse Tijd en Middeleeuwen zijn verschillende hutten, boerderijen, woningen en openbare gebouwen gereconstrueerd aan de hand van opgravingsgegevens. Dit betekent dat elk gebouw ooit echt in Nederland heeft gestaan. De nagebouwde locaties staan in een authentieke setting en worden ‘bewoond’ door deskundige medewerkers. 

Naast Archeon staat een museum. Hier laat Archeologiehuis Zuid-Holland een deel van haar collectie zien. Alle objecten zijn ergens in Zuid-Holland opgegraven. Er is ook een Romeinse afdeling met veel Alphense vondsten en een tijdelijke tentoonstelling over de Romeinse Limes.

Fotograaf: Josh Walet