« Vorige - Volgende »

Oude pand ImmanuŽlschool op korte termijn gesloopt

26 november 2015 - 17:23  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Oude pand ImmanuŽlschool op korte termijn gesloopt

Het oude gebouw van de Immanuëlschool moet op korte termijn worden gesloopt volgens de gemeente Alphen aan den Rijn. Het pand aan de Mendelweg 1 en de Wilhelminalaan 7 in Boskoop staat alweer sinds september leeg. Een nieuwe bestemming voor de grond is er nog niet.

De voormalige gemeente Boskoop had al besloten tot het realiseren van nieuwbouw voor de Immanuëlschool. In september werd het nieuwe schoolgebouw dan ook in gebruik genomen. De Brede School Waterrijk biedt ruimte aan zowel de school als kinderopvang Junis.

Het oude gebouw aan de Mendelweg zal worden gesloopt. De kleuterschool aan de Wilhelminalaan is tijdelijk in gebruik genomen door de Stichtig Aria. In Boskoop is deze stichting actief voor de Roma (zigeuners) in het plaatsje Telechiu in Roemenië. De stichting helpt met het opzetten van kleinschalige werkprojecten en stuurt één keer per twee maanden goederen naar Roemenië.

De grond heeft nog geen nieuwe bestemming. Leegstaande panden zouden gevoelig zijn voor vandalisme, waardoor het volgens de gemeente belangrijk is om snel te starten met de sloop. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 250.000.

Fotograaf: Josh Walet