« Vorige - Volgende »

HVB wil streekarchief in gemeente houden

4 december 2015 - 16:24  •  inBoskoop.nl  •  reacties

HVB wil streekarchief in gemeente houden

De Historische Vereniging Boskoop (HVB) is op zijn zachts gezegd niet blijf met het voornemen om het streekarchief naar Leiden te verplaatsen. Het archief van de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem zit nu nog onder het voormalige gemeentehuis aan het Burgemeester Visserspark in Alphen.

Doordat de ruimte waarin het archief zich bevindt niet meer aan de wettelijke eisen voldoet is het afgekeurd. De gemeente is op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen en volgens onderzoek is het verplaatsen naar Leiden de beste oplossing.

„Het kan toch niet zo zijn dat een gemeente van dit formaat geen ruimte heeft om haar eigen archief te huisvesten,” vraagt de Historische Vereniging zich af. „Daarnaast geeft de gemeente haar identiteit weg.” Door het verplaatsen naar Leiden zal voor veel mensen de afstand als drempelverhogend werken.

Ook Nieuw Elan is het niet eens met de beslissing van de gemeente en vindt dat het oude raadhuis in Boskoop een goede plek zou zijn voor het streekarchief.

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet