« Vorige - Volgende »

Fietstunnel Boezemlaan-Zwarte Pad vrijwel af

7 september 2017 - 17:53  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Fietstunnel Boezemlaan-Zwarte Pad vrijwel af

Na een pauze tijdens de bouwvak zijn de werkzaamheden aan de fietstunnel opgepakt en afgemaakt. In de tunnel zijn afrondende werkzaamheden. De nieuwe pompput, de oorzaak van de wateroverlast, is geplaatst. Deze kan in gebruik worden genomen.

De oorzaak van de wateroverlast in de fietstunnel is een defecte pompput. Daardoor kon het regenwater niet worden opgepompt en bleef in de tunnel staan. De pompput is sinds december 2015 defect. Begin 2016 is een tijdelijke voorziening aangebracht.
Tijdens de recente buitendienststelling van het spoor in juli en augustus zijn de werkzaamheden aan de pompput uitgevoerd die van invloed zijn op de dienstregeling. Naast de tunnel, dicht bij het spoor, is de nieuwe pompput aangebracht. Vervolgens heeft de aannemer gebruik gemaakt van de bouwvakvakantie.

De gemeente heeft aan omwonenden gemeld dat de fietstunnel rond de zomer hersteld zou worden. Dat is nu gebeurd. De herstelwerkzaamheden zijn door en namens Prorail uitgevoerd. De tijdelijke voorziening, de rijplaten, is door de gemeente aangebracht.

Dit alles wordt door de gemeente gemeld aan raadsleden Helma van der Louw (CDA) en René Driessen (GroenLinks) naar aanleiding van hun vragen.

Fotograaf: Josh Walet