« Vorige - Volgende »

Opening expositie Plant en Eter in Boomkwekerijmuseum

18 mei 2018 - 19:36  •  Piet Goudriaan  •  reacties

Opening expositie Plant en Eter in Boomkwekerijmuseum

Donderdagmiddag 17 mei werd de opening verricht van de tijdelijke expositie Plant en Eter in het Boomkwekerij museum in Boskoop.

Deze expositie laat u kennis maken met planten en bloemen die eetbaar zijn voor mens en dier. Zowel binnen in het museum, maar ook buiten in de museumtuin kunt u met deze planten en bloemen kennis maken. Ook wordt er aandacht gegeven aan de zogenaamde vergeten groenten. 

De bekende Boskoopse kweker en vrijwilliger van het Boomkwekerijmuseum Ward van Teijlingen en mede-vrijwilliger en voormalig kweker Wim van der Werf zijn een goed jaar bezig geweest deze expositie voor te bereiden en op te zetten.

De officiële opening werd verricht door de Chef - Kok Brenda de Graaf van Restaurant “De Florijn” uit Nieuwerbrug aan den Rijn. Brenda is een liefhebber van dit soort planten en bloemen en verwerkt ze dan ook veelvuldig in de gerechten van het restaurant.

Met deze expositie is het Boomkwekerijmuseum de samenwerking aangegaan met diverse historische en botanische tuinen, zoals de Historische tuin Aalsmeer, de Botanische tuinen in Utrecht, Oudenbosch, Buitenpost en de Hortus Botanicus in Leiden, Alkmaar en Amsterdam. Ook het Openlucht Museum in Arnhem schenkt met een permanente aandacht aan historische voedselgewassen.

In de periode van 22 mei tot en met 28 juli kunt u met korting het Boomkwekerijmuseum bezoeken, dit is een speciale actie van de Albert Heijn filialen die gevestigd zijn in alle kernen van de Gemeente Alphen aan den Rijn. Zie hiervoor de speciale posters en flyers bij de betreffende filialen.

 

Fotograaf: Piet Goudriaan