« Vorige - Volgende »

Sportcentrum Midden Boskoop stelt dak beschikbaar

24 juli 2018 - 11:39  •  Edwin Res  •  reacties

Sportcentrum Midden Boskoop stelt dak beschikbaar

Op het dak van de tennishal van Sportcentrum Midden Boskoop in de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen ruim zeshonderd zonnepanelen neergelegd worden. Sportcentrum Midden Boskoop stelt het dak beschikbaar zodat iedereen hier zelf zonne-energie kan opwekken. 

Op het sportcentrum komen 632 zonnepanelen. De totale jaaropbrengst is in het eerste volledige jaar zo'n 158.679 kWh. Dat staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van meer dan vijftig huishoudens. Men kan deelnemen in het project via het gespecialiseerde platform ZonnepanelenDelen.

Zonnedak Midden Boskoop richt zich op alle betrokkenen bij het sportcentrum. Omwonenden, de sporters en alle andere inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en eigenlijk iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt, kan meedoen in Zonnedak Midden Boskoop. Dat kan door één of meer ZonneDelen te kopen. Met een ZonneDeel wordt geprofiteerd van de opgewekte duurzame energie van Zonnedak Midden Boskoop. Net zoals bij een zonnepaneel op het dak van je eigen huis, beweegt het rendement van een ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Deelnemers kunnen altijd de persoonlijke zonnestroom productie live terugzien via een online portal en de (iOS) ZonneDelen app.

Dit project wordt gebouwd door Sun Park Innovation B.V. in samenwerking met Sportcentrum Midden Boskoop en Greenchoice. Als alle ZonneDelen zijn verkocht zal men in september beginnen met de bouw van het zonnedak.

Fotograaf: Pexels