« Vorige - Volgende »

De Blaaskaken nemen De Kakefoon mee naar huis

28 januari 2019 - 13:36  •  Freek Tasma  •  reacties

De Blaaskaken nemen De Kakefoon mee naar huis

De Boskoopse kapel De Blaaskaken heeft zaterdag 26 januari het kapellenfestival De Kakefonie gewonnen. Er deden veertien blaaskapellen uit het hele land mee aan het festivasl dat in De Brug in Reeuwijk-Brug is gehouden.

De 26ste editie van De Kakefonie werd een groots muziekfeest met veertien deelnemende blaaskapellen uit het hele land. De kapellen lieten zich van hun beste kant horen, in de hoop aan het einde van de avond De Kakofoon mee naar huis te mogen nemen. Waar de voorgaande edities werden gewonnen door de Knaoiers (2018), Boere Soulstampers (2017) en Wildebrazz (2016) was dit jaar de eer aan De Blaaskaken. Zij ontvingen na een fantastische avond vol muziek en gezelligheid De Kakofoon uit handen van de stemmingslady's.

De winnaar wordt tijdens De Kakefonie bepaald door de kapellen zelf. Voor de kapel uit Boskoop is het de eerste keer dat De Kakofoon mee naar huis gaat: "Hier is hard voor gewerkt en wat ben ik super trots op De Blaaskaken", aldus een stralende kapelmeester.

Volgend jaar wordt op 25 januari het 27ste Kapellenfestival georganiseerd, De Blaaskaken zijn dan weer van de partij om De Kakofoon te verdedigen.

Fotograaf: PR Freek Tasma