« Vorige - Volgende »

Boskopers hoeven zich (nog) geen zorgen te maken over drinkwatertekort

11 augustus 2020 - 12:08  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Boskopers hoeven zich (nog) geen zorgen te maken over drinkwatertekort

Terwijl er in meerdere delen van Nederland een drinkwatertekort is, kan Oasen de grotere vraag naar drinkwater deze zomer naar eigen zeggen tot nu toe goed aan. Oasen verzorgt onder andere het drinkwater in Alphen aan den Rijn.

Het drinkwaterbedrijf laat wel weten dat het waterverbruik hoger is dan normaal in deze vakantieperiode, maar niet extreem hoog zoals in andere delen van Nederland wél het geval is. Zo spreken andere drinkwaterbedrijven in Nederland hun zorgen uit over de hoge vraag naar drinkwater. Drinkwaterbedrijf Vitens zag bijvoorbeeld een stijging van zo’n 40 procent van de waterconsumptie per huishouden. De waterdruk kan bij zulke stijgingen verminderen, of zelfs wegvallen.

Het hogere waterverbruik heeft verschillende oorzaken, zoals dat er meer mensen thuis zijn in de vakantieperiode in verband met corona en de hittegolf van de afgelopen dagen. Afgelopen zaterdag, 8 augustus, verbruikten de klanten van Oasen ruim 152 miljoen liter water. Het record staat op 165 miljoen liter water op 1 juli 2015.

Klanten van Oasen kunnen volgens Oasen directeur Walter van der Meer dus gewoon blijven genieten van fris water uit de kraan. “We kunnen de vraag van onze klanten goed aan. Dit is te danken aan onze jarenlange investeringen in de leidingen en productielocaties. Ook onze vele onderhoudsinspanningen spelen hierin een belangrijke rol. Bovendien gebruiken we oevergrondwater als bron. Dit systeem werkt volgens een kringloop principe waardoor we altijd voldoende water beschikbaar hebben om drinkwater van te maken.”

Fotograaf: Pixabay