« Vorige - Volgende »

Handhavingscamera Parklaan Boskoop verplaatst naar Ziendeweg Zwammerdam

28 januari 2021 - 15:28  •  Gemeente Alphen aan den Rijn  •  reacties

Handhavingscamera Parklaan Boskoop verplaatst naar Ziendeweg Zwammerdam

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn twee handhavingscamera's in gebruik, die regelmatig worden verplaatst. De camera op de Parklaan in Boskoop is verplaatst naar de Ziendeweg in Zwammerdam.

Handhaven op brede voertuigen

De gemeente ontvangt regelmatig klachten van inwoners over te brede voertuigen op smalle wegen. Daarom handhaaft de gemeente nu ook op de maximale toegestane breedte van voertuigen. Dit is 2,2 meter. De Ziendeweg is een weg waar zo'n beperking voor brede voertuigen geldt. We zijn de eerste gemeente in Nederland die met een camera handhaaft op de maximale breedte van voertuigen.

Zo werken de handhavingscamera's

In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben we twee verplaatsbare camera's. Deze camera's werken met automatische kentekenplaatherkenning (ANPR). Ze lezen een kenteken, controleren in het systeem of een voertuig te breed is, en sturen de beelden naar de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente. In geval van een eerste overtreding, ontvangt u alleen een waarschuwing.

Ontheffing voor brede voertuigen

Moet u met uw (vracht)wagen toch op een van deze smalle wegen zijn? U kunt hier een speciale ontheffing voor aanvragen bij de gemeente. Neem dan contact op door te bellen naar 14 0172.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn