« Vorige - Volgende »

Politie houdt actie in verband met overlast arbeidsmigranten

3 december 2019 - 15:59  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Politie houdt actie in verband met overlast arbeidsmigranten

In het weekend van 30 november en 1 december heeft de politie een meerdaagse actie gehouden in Boskoop. Hierbij werd voornamelijk gefocust op de overlast die burgers ervaren rondom de arbeidsmigranten.

De actie werd gehouden samen met BOA’s van de gemeente Alphen aan den Rijn. Op het hoogtepunt van de actie waren er 14 agenten en BOA’s aanwezig. Naar aanleiding van de actie zijn er meerdere aanhoudingen van arbeidsmigranten verricht voor onder andere diefstal, rijden onder invloed van drugs, en het nog moeten uitzitten van een gevangenisstraf. Ook zijn er ruim 10 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere dronkenschap, het nuttigen van alcohol waar dit niet is toegestaan en het opgeven van een valse naam en het zich bevinden op verboden terrein. Ook is er een controle uitgevoerd van personen die betrokken waren bij verdachte situaties.

De politie heeft de contactgegevens van stichting BARKA gegeven aan een aantal zwervende arbeidsmigranten die de agenten tijdens de actie hebben gesproken. Deze stichting helpt arbeidsmigranten bij de (re-)integratie in de Nederlandse maatschappij of terugkeer naar het land van herkomst.

Ervaar jij overlast? Bel dan naar 0900-8844.

Fotograaf: Josh Walet