« Vorige - Volgende »

Grootschalige controle op het water vanwege overlast door beroepsvaart

27 januari 2021 - 18:56  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Grootschalige controle op het water vanwege overlast door beroepsvaart

Zowel bij de politie als de provincie Zuid-Holland komen regelmatig meldingen binnen van beroepsvaart die te hard over het water vaart. Daarom hebben zij woensdag 27 januari gezamenlijk een actiedag gehouden. Ze hebben onder meer vijf boetes uitgeschreven, die op kunnen lopen tot € 1000. 

Het gaat om het water tussen Woubrugge en Gouda. Vooral op de Gouwe tussen Alphen en Gouda is het vaak raak, en dat terwijl daar een snelheidsbeperking geldt. Door de schepen die hard varen raakten duikers, die in de Gouwe bezig waren met het uitvoeren van werkzaamheden, in de problemen. Door het harde varen ontstaan er hoge golfslagen en stroming, waardoor boten en zelfs woonboten losgeschoten zijn. Reden voor de provincie en politie om een actiedag te houden. 

Het controleren van de beroepsvaart deden politie en provincie woensdag door middel van meerdere trajectcontroles en metingen met de lasergun. In totaal heeft de provincie vijf bekeuringen uitgeschreven voor te hard varen. Daarnaast werden er ook meerdere waarschuwingen uitgedeeld, onder andere voor het niet uitluisteren van de marifoon (een zendontvanger) en hinderlijk vaargedrag. Omdat het een economisch delict betreft, variëren de boetes tussen de € 300 en € 1000. Eén schip voldeed niet aan het bevel om te stoppen en moet zich later verantwoorden op het politiebureau. 

De politie en provincie spreken over een geslaagde actie.

Fotograaf: Josh Walet