« Vorige - Volgende »

Succesvol meisjeselftal Mo13-1 zoekt kledingsponsor

2 mei 2017 - 14:31  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Succesvol meisjeselftal Mo13-1 zoekt kledingsponsor

Zaterdag 29 april heeft het meisjeselftal Mo13-1 van voetbalvereniging Floreant uit Boskoop de verwachtingen waar gemaakt en is het kampioen geworden in de 1e Klasse 03! Floreant doet het dit seizoen erg goed want hiermee werd dit team al de derde kampioen binnen de Floreant gelederen!

De druk op de schouders van koploper Floreant was zwaar, want deze laatste wedstrijd van het seizoen moest van tegenstander Mo13-1 van Rijnstreek uit Nieuwerbrug gewonnen worden om zeker te zijn van de kampioenstitel. Reeds half maart werd duidelijk dat Floreant samen met de teams van DSO en Stolwijk in de race was om deze titel. De meiden hielden echter het hoofd koel en ook de trainer en coaches Renzo en Willem hielden de sfeer bewust ontspannen. Dat voorkwam echter niet dat de belangrijke wedstrijd die 15 april uit tegen concurrent Stolwijk werd gespeeld bloedstollend spannend was: Na een 1-0 achterstand werd er alsnog met 2-3 gewonnen en kwam de hoogste trede van het podium weer een stapje dichterbij.

Met nog één wedstrijd voor de boeg bleef uiteindelijk alleen DSO over als serieuze concurrent voor de kampioenstitel. Floreant had 2 punten voorsprong en zou dus alleen bij winst van De Rijnstreek direct kampioen zijn. En ook al stond het team van De Rijnstreek helemaal onderaan: ze hebben Floreant de titel zeker niet zomaar cadeau gegeven; er is hard voor gestreden. Floreant moest het al na 20 minuten zonder laatste vrouw Shivara doen die een gevaarlijke aanval van De Rijnstreek wist te stoppen maar daarbij wel zo geblesseerd aan haar been raakte dat zij het veld moest verlaten. Beide teams waren de 1e helft nog erg aan elkaar gewaagd, maar zoals zo vaak kwam het team van Floreant in de 2e helft sterker terug en was het Luna die 10 minuten voor het einde van de wedstrijd eindelijk kon scoren. Na het verlossende eindsignaal werd er natuurlijk flink feest gevierd door Aranka, Caitlin, Chereni, Denise, Isa, Laura, Lieke, Lotte, Luna, Noortje, Nova, Roos, Shivara, Sky en hun trainer/coaches Willem en Renzo, trainers Rico en Marcel en alle aanwezige familieleden en overige toeschouwers.

Ze werden bij Floreant feestelijk onthaald terwijl het 'We are the champions' uit de luidsprekers weerklonk. Er volgden fotoshoots en de meiden kregen een mooie roos, een oorkonde, medailles, (kinder)champagne en het zeer gewilde 'kampioenspatatje'. Ook hun succesvolle, trotse trainers en trainer/coaches werden bij deze gelegenheid in het zonnetje gezet. Maar het leukste van alles was natuurlijk om met het hele team - nog gekleed in compleet tenue- onder de douche te stappen. Want als je aan de meiden van dit team vraagt wat ze het leukste vinden aan voetbal dan is het antwoord in koor: "Het douchen!"

Sponsor(s) gezocht!
Dat plezier en succes in het voetbal hand in hand gaan heeft het Kampioensteam Mo13-1 van Floreant wel bewezen. De meiden zijn dan ook ontzettend blij met hun verdiende kampioenstitel. Het zou echter nóg mooier zijn als hun prestatie zou worden beloond met een kledingsponsor. Want wat is een kampioen zonder een mooi tenue en een clubtrainingspak?!

Meisjesvoetbal is booming en de grootste groeifactor van het voetbal in Nederland. Ook bij Floreant zit het meisjes- en damesvoetbal al jaren in de lift en worden er, zoals nu, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers, mooie prestaties neergezet. Desondanks blijft het lastig om (kleding)sponsors te vinden voor de teams. Daarom willen wij graag een oproep doen aan een ieder die het meisjes-, èn jeugdvoetbal in het algemeen, een warm hart toedraagt:

Heeft u interesse in het sponsoren van het Kampioensteam Mo13-1 of een ander jeugdteam? Neem dan via e-mail contact op met de sponsorcommissie van Floreant: secretaris@floreant.nl.

Fotograaf: Piet Goudriaan
Floreant.'
Floreant

Prachtclub op prachtaccomodatie