« Vorige - Volgende »

Floreant wint van Moerkapelle

26 november 2017 - 16:13  •  Rob Tempelaars  •  reacties

Floreant wint van Moerkapelle

In de vierde klasse C boekte Floreant zijn derde opeenvolgende overwinning. Uit tegen Moerkapelle werd het 1-2. Floreant bereikte de rust met een 0-1-voorsprong. Namens de Boskopers scoorde Simeon van Klaveren in de 33ste minuut na een pass van de pas 18-jarige Chiel van Rossum.

In de tweede helft zette Moerkapelle alles op alles om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Het was vooral aan de Boskoopse doelman Gregory Smeenk te danken dat dit niet lukte. Sterker nog, Floreant kwam negentien minuten voor tijd op een voorsprong van 0-2. Frank de Bruijn scoorde zijn derde doelpunt van dit seizoen op aangeven van Bruce Tol. Nauwelijks twee minuten later lukte het Moerkapelle toch om eindelijk het net te vinden. Harmen Verweij maakte de 1-2.

In een hectisch laatste kwartier, waarin Moerkapelle de paal en Floreant de lat wist te raken, werd er niet meer gescoord.

Ondanks de overwinning zakt Floreant een plaatsje in de rangschikking, omdat Aarlanderveen een iets beter doelsaldo heeft na een 1-4-overwinning op Linschoten. Aarlanderveen staat nu tweede achter NSV’46, dat begon met zeven overwinningen en nu tweemaal achtereen verloren heeft. Op 2 december staat er een topper op het programma. Floreant ontvangt dan koploper NSV’46.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: floreant