« Vorige - Volgende »

Leonie Henrich gaat naar WK CrossFit (The CrossFit Games 2018) in Amerika

23 mei 2018 - 10:41  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Leonie Henrich gaat naar WK CrossFit (The CrossFit Games 2018) in Amerika

Na een lange kwalificatie was afgelopen weekeinde het CrossFit EK (The Europe Regionals) in Berlijn. Tijdens deze Europe Regionals streden de teams en individuals om kwalificatie voor The CrossFit Games in Amerika: De test voor de fitste op aarde! De grootste CrossFit competitie van het jaar.

Leonie is 24 jaar geleden geboren in Reeuwijk en opgegroeid in Boskoop. Haar hele lagere school zat ze op de Rehoboth School in Boskoop. Hier en tijdens de turnlessen van William Verkley van de Turnvereniging Boskoop, heeft Leonie haar basis en passie voor turnen en acrobatiek gelegd. Nu is ze één van Nederlands beste topatleten!

Ongeveer vijf jaar geleden startte ze haar CrossFit-journey bij CrossFit Amsterdam en nu traint ze bij CrossFit Punt Uit. Al snel bleek dat ze heel veel talent heeft. Ze heeft met veel CrossFit wedstrijden meegedaan en gewonnen: 1e Amsterdam Throwdown, 1e The Beach Throwdown, 1e The Antwerp Throwdown, 3e Lowlands Throwdown etc..

Dit jaar is Leonie de enige Nederlandse CrossFitter (man of vrouw) die zich individueel heeft gekwalificeerd voor The Regionals (het EK voor CrossFitters) en heeft ze met een 2e plaats, samen met haar team, een plek verdiend voor de The CrossFit Games (het WK) in Amerika! Een veld wat in Europa gedomineerd wordt door IJslanders, Denen, Noren en Russen. Een topprestatie.

Leonie is erg actief op Social Media (20.300 volgers op Instagram en 3500 volgers op Facebook). Ze is erg open over haar passie en motivatie en een voorbeeld voor vele CrossFitters in Nederland.

Tags: crossfit