« Vorige - Volgende »

Floreant wint van Alphense Boys

25 november 2018 - 21:38  •  Rob Tempelaars  •  reacties

De stadsderby tussen Floreant en Alphense Boys leverde een adembenemend voetbalgevecht op. De Boskopers leken op een nederlaag af te stevenen, maar wonnen uiteindelijk op inzet de wedstrijd in de laatste minuten. Daarmee kwam een einde aan een reeks van zeven wedstrijden waarin Alphense Boys ongeslagen bleef.

In de eerste helft kregen de toeschouwers twee elftallen te zien weinig voor elkaar onder deden, met goed, verzorgd, maar voorzichtig combinatiespel van beide kanten. Kansjes waren er over een weer, maar voor rust werd er niet gescoord.

De tweede helft bood volop spektakel. Na twintig minuten kwam Floreant op voorsprong door Jeffrey Hilgeman, die een voorzet van Frank de Bruijn het doel in kopte. Veel tijd om van die voorsprong te genieten had Floreant niet, want binnen een minuut maakte Alphense Boys de gelijkmaker toen er vanuit een scrimmage voor het Boskoopse doel gescoord werd. Zeventien minuten voor tijd kwam Alphense Boys zelfs op voorsprong door een curieus doelpunt. De scheidsrechter kende een indirecte vrije trap toe aan Alphense Boys, die genomen werd door Ruben Rietdijk. Hij schoot de bal rechtstreeks op het doel. De Boskoopse doelman Smeenk, die overigens weer uitstekend op dreef was, had de bal rustig zijn doel in kunnen laten gaan, maar in plaats daarvan deed hij wat keepers nu eenmaal van nature doen: keepen. Omdat hij de bal nog beroerde, werd het doelpunt geldig verklaard.

Iedereen dacht dat daarmee de wedstrijd wel gespeeld was, maar er gebeurde nog heel wat. In de laatste tien minuten ging Floreant alles of niets spelen, met een extra aanvaller. Het werd alles. Zeven minuten voor tijd kon Ruben Boers na een corner vanuit een mêlee aan spelers de gelijkmaker aantekenen. Nadat twee minuten later Alphense Boys Donovan Oliveira met rood (tweemaal geel) van het veld gestuurd zag worden, maakte invaller Larsse Verbeek drie minuten voor tijd met het hoofd de winnende treffer, opnieuw vanuit een hoekschop. Zo werd Floreant alsnog beloond voor zijn inzet en betoonde moed.

Floreant, dat zijn derde plaats in de vierde klasse A consolideerde, speelt op 1 december zijn volgende wedstrijd uit tegen Hazerswoudse Boys, dat op de tiende plaats staat.