« Vorige - Volgende »

Bizarre wedstrijd Floreant gestaakt

12 maart 2019 - 08:43  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Bizarre wedstrijd Floreant gestaakt

De wedstrijd Floreant-Zevenhoven in de vierde klasse A werd gedicteerd door de weersomstandigheden. Nadat het spel driemaal was stilgelegd, werd de wedstrijd na 44 minuten speeltijd definitief gestaakt.

Floreant begon de wedstrijd met een stormachtige wind in de rug. Al na dertien minuten zag de dienstdoende scheidsrechter Remko Roest zich genoodzaakt om het spel stil te leggen toen de enorme hagelbui de spelers en toeschouwers teisterde. Voordien zag Zevenhoven speler Ruben Plaisier al in de zesde minuut geblesseerd uitvallen.

Na een tiental minuten werd de wedstrijd hervat, hoewel wind en regen goed voetbal zo goed als onmogelijk maakten. Desondanks had Floreant diverse mogelijkheden om tot scoren te komen, met als beste kans een voortreffelijke kopbal van Roy Monissen na een vrije trap van Ward van den Hoogen, die door doelman Rody Hoogendoorn uit de rechterbenedenhoek werd getikt.

In de 42ste minuut moest het spel opnieuw stilgelegd worden toen de zogeheten achtervanger van het Boskoopse doel door de storm telkens omhoogklapte, met als gevolg dat de netten loodrecht de lucht in stonden. Nadat ook dat euvel verholpen was, scoorde Robin Schreurs de 1-0, maar omdat hij vlak daarvoor ongelukkig in aanraking kwam met de uitgelopen doelman van Zevenhoven, werd het doelpunt afgekeurd. De Zevenhovense doelman liep daarbij helaas een zware beenblessure op en moest met een brancard van het veld en later ook naar het ziekenhuis vervoerd worden. Voor scheidsrechter Roest was daarmee de maat vol en hij staakte de wedstrijd een minuut voor het verstrijken van de eerste helft definitief.

Volgens de reglementen moet de wedstrijd nu overgespeeld worden, hopelijk onder betere weersomstandigheden. Dat zal gebeuren om zaterdag 30 maart.

Fotograaf: Pixabay.com