« Vorige - Volgende »

Floreant wint van Haastrecht

23 september 2019 - 16:02  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Floreant wint van Haastrecht

Floreant is het nieuwe voetbalseizoen goed begonnen. In de vierde klasse C wonnen de Boskopers hun eerste wedstrijd met 2-0 van Haastrecht.

Na amper een minuut wist Floreant al te scoren. Luuk Speijer bezorgde de bal vanaf de rechterflank bij Frank de Bruijn, die de bal het doel in frommelde. De scheidsrechter keurde echter het doelpunt af vanwege buitenspel. In het restant van de eerste helft kreeg Floreant de beste kansen, maar werd er door geen van beide partijen gescoord.

Ook in de tweede helft was er aanvankelijk sprake van evenwicht, maar in het laatste kwartier was Haastrecht duidelijk de bovenliggende partij. Een doelpunt van Haastrecht leek in de maak, maar het pakte anders uit. Op het scorebord stond dat er al 90 minuten gespeeld waren toen Jeffrey Hilgeman in het strafschopgebied gevloerd werd. Aanvoerder Bart van Herk kogelde de toegekende strafschop in de linkerbovenhoek. Amper een minuut later werd het zelfs nog 2-0. Jeffrey Hilgeman kopte raak uit een voorzet van Frank de Bruijn. Zo won Floreant in extremis van Haastrecht in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Op 28 september speelt Floreant zijn volgende competitiewedstrijd uit tegen Bergambacht, een ploeg die door kenners als een van de titelkandidaten van de vierde klasse C wordt genoemd.