« Vorige - Volgende »

Floreant boekte moeizame zege

28 oktober 2019 - 12:21  •  Rob Tempelaars  •  reacties

Floreant boekte moeizame zege

Floreant is erin geslaagd om ook de zesde wedstrijd in de vierde klasse C te winnen, maar vooral door matig spel in de tweede helft was het wel een moeizame zege. In eigen huis werd met 3-1 van buurman Moerkapelle gewonnen.

Floreant begon goed aan de wedstrijd. Al na negen minuten werd het 1-0 door Roy Monissen, die door Jeffrey Hilgeman met een slim balletje vrij voor de keeper werd gezet. Zestien minuten later was de concentratie even weg bij de Boskopers toen diverse keren de bal niet adequaat weggewerkt werd. Laurens Sluiter profiteerde daarvan. Zijn schot, dat van richting werd veranderd, betekende de 1-1. Even later kwam Floreant weer op voorsprong. Een scherpe voorzet van Luuk Speijer werd opnieuw door Roy Monissen in het doel gewerkt. Vlak voor rust had Floreant de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien. Stef van der Salm maakte opzichtig hands in het eigen strafschopgebied, maar aanvoerder Bart van Herk zag zijn strafschop op de buitenkant van de paal belanden.

De tweede helft kende verrassend genoeg een geheel ander spelbeeld. Na negen minuten maakte alweer Roy Monissen zijn derde treffer door een foutje in de verdediging van Moerkapelle van dichtbij af te straffen. Vanaf dat moment ging Floreant echter steeds slechter spelen en voerde Moerkapelle de boventoon. De ploeg kreeg zeker drie enorme kansen om er weer een wedstrijd van te maken, maar wonder boven wonder werd er niet gescoord. Vlak voor tijd kreeg ten slotte ook Floreant nog twee kansen, maar beide keren zag Jeffrey Hilgeman zijn inzet ten koste van corners gestopt worden door de doelman.

Floreant blijft koploper zonder verliespunten en heeft nu een voorsprong van vijf punten op nummer twee Bergambacht. Op 2 november speelt Floreant zijn volgende wedstrijd uit tegen hekkensluiter Moordrecht.

Fotograaf: Pixabay