Blogs

« Vorige - Volgende »

Even een kerstboom kopen

12 december 2014 - 17:00  •  Selma Hoste  •  reacties

Even een kerstboom kopen

Keurend kijk ik naar de kerstbomen. Zo lastig om een boom uit te zoeken die de goede lengte en mooi verdeelde takken heeft. Als ik mijn keus gemaakt heb en in de rij sta voor de kassa, denk ik even terug aan mijn allereerste kerstboom.

Ik woonde net een paar maanden op mezelf en had al slingers, verlichting en ballen gekocht. Alles rood en zilver. Ik zag mijn kerstboom al helemaal voor me en moest alleen de boom nog even kopen.

Het was maar twee straten weg en ik had gezien hoe anderen aan het hannesen waren met hun kerstboom die in een veel te kleine auto werd gepropt. Naalden in mijn auto leek me niets, dus ik ging lopen naar de kerstbomenverkoper. Er liepen maar weinig mensen op straat en het waaide flink, maar daar dacht ik verder niet bij na.

“Kun je het vinden, wijfie,” was het eerste dat de verkoper tegen me zei. Natuurlijk kon ik het vinden. Ik zocht een mooie boom uit, die een stukje groter was dan ik zelf. De verkoper pakte de boom en vroeg of ik nog hulp nodig had om hem thuis te krijgen. “Dat lukt wel, hoor!” zei ik stoer en pakte de boom op.

Maar dat viel even tegen. De boom was hartstikke zwaar en de naalden prikten in mijn handen. Nooit bij nagedacht dat je handschoenen mee moet nemen als je een kerstboom gaat kopen. Inmiddels was het aan het stormen en ik liep daar met die zware boom tegen de wind in te worstelen.

Toen ik eindelijk uit het zicht van de kerstboomverkoper was, liet ik al hijgend de boom zakken. De wind bulderde door de lege straten. Het kon me inmiddels niet meer schelen hoe ik het zou doen, als ik het kreng maar veilig thuis kreeg. Ik pakte de stam vast en sleepte de boom achter me aan. De harde wind duwde de boom alsmaar opzij en ik was blij toen ik eindelijk bij mijn huis was.

Ik pakte de standaard en wilde de boom overeind zetten. Maar dat ging niet, de boom was veel te groot voor mijn kamer. Een zaag had ik niet en ik besloot mijn vader te bellen of hij me alsjeblieft wilde helpen. Wat moest hij lachen toen hij mijn verhaal hoorde.

Dat weekend zaagde hij een flink stuk van mijn boom en samen zetten we hem in de standaard. Ik kon eindelijk mijn kerstboom gaan versieren.

Fotograaf: Josh Walet