Blogs

« Vorige - Volgende »

3 dagen dikke pret tijdens de voetbalpromotiedagen

8 april 2015 - 12:04  •  Selma Hoste  •  reacties

3 dagen dikke pret tijdens de voetbalpromotiedagen

De voetbalpromotiedagen zijn weer terug op Floreant. Drie dagen lang kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar kennis maken met het mooie voetbalspelletje.

Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik onze oudste zoon naar Floreant bracht voor zijn eerste voetbalpromotiedagen. Een klein mannetje van 6 jaar oud in een veel te groot voetbaltenue en met zijn eerste kicks aan. Ook onze jongste zoon heeft nog 3 jaar mee kunnen doen. 

De eerste dag werden er allemaal voetbalspelletjes gedaan. Schieten op een bord met gaten, slalom lopen met de bal en natuurlijk oefenen voor het penaltyschieten.

Tussen de middag werd er in de kantine van Floreant een heerlijke lunch geserveerd, waar ik ook de nodige boterhammen voor gesmeerd heb. Een bruine boterham op een witte boterham met beleg ertussen, dat kreeg je alleen bij de voetbalpromotiedagen. 

Na twee dagen spelletjes was de laatste dag heel speciaal. ’s Morgens het champions league toernooi waarbij onze zoon opeens bij Manchester United speelde en tegen Barcelona moest voetballen. Zo leuk om die opgewonden snuitjes te zien als ze horen in welk team ze zitten.

En dan ’s middags de penaltybokaal. Iedereen verzamelde op veld 1 en in het doel stond een goede keeper van een eredivisieclub. Niet altijd de eerste keeper, maar dat mocht de pret niet drukken. De beste penaltynemers van elk groepje mochten door voor de penaltybokaal. 

Ik kan me nog een klein meisje herinneren: blonde krullen boven een roze trainingspakje. De moeders aan de kant keken vertederd toe. En de keeper had er lol in. Het meisje mocht 3x schieten. De eerste keer nam ze een klein aanloopje en schoot, niet al te hard, richting de rechterhoek van het doel. De keeper timede de bal, dook met een mooie boog richting de hoek en over de bal heen die langzaam in de goal rolde. Een groot applaus en gejuich kwam van de toeschouwers en het meisje keek hartstikke trots. De tweede en derde penalty werden wel gestopt, maar dat maakte niet uit. Het was haar gelukt te schoren tegen de ‘echte’ keeper.

Aan het eind van de derde dag werden heel wat prijzen uitgereikt: een t-shirt voor de beste voetballer van elk groepje, bekers voor de poulewinnaars van de champions league en aanmoedigingsprijzen voor talenten. 

Komende zaterdag kun je je inschrijfformulier op Floreant inleveren. Ik zeg: DOEN!

Fotograaf: Josh Walet