Blogs

« Vorige - Volgende »

Iedere jongere heeft dromen; over de vakantietijd

15 juli 2015 - 14:53  •  Anne Wöstmann  •  reacties

Iedere jongere heeft dromen; over de vakantietijd

Zomertijd, vakantietijd. Velen zijn blij dat ze vrij zijn en misschien even weg kunnen, er even uit. Velen ook niet.

Zoals de jongeren die weinig vrienden en kennissen hebben, die worstelen met zich zelf, geen vertrouwen hebben in zichzelf en anderen om iets te ondernemen. Zij zeggen: "Wat moet ik met al die vrije tijd? School is ook niet altijd leuk maar dan heb je nog wat te doen en zie en spreek je soms nog anderen. Als het vakantie is zit ik dus hele dagen op mijn kamer."

Iedere jongere  wil graag kennissen of vrienden. Iedere jongere wil graag gezien worden en zich gewaardeerd voelen. Maar soms lukt dat niet.

Jeugdsupport maatjes zijn vrijwillige maatjes die deze jongeren ondersteuning bieden zodat ze hun leven vorm en inhoud kunnen geven. Door het wekelijkse, van mens tot mens contact, bouwen de jongeren vertrouwen op in zichzelf en de ander. Zodat zij steviger in de wereld staan en ook zij er op uit kunnen met hun ‘nieuwe’ vrienden, dat ze weten wat ze leuk vinden om te doen en dat alles net wat soepeler verloopt. Dat hoeft niet op een verre vakantie. Dat kan ook in het park of de sportschool om de hoek. Want het geluk dat je zoekt zit in je zelf maar je moet het wel vinden. Een Jeugdsupport maatje kan daarbij helpen.

In september start er weer  een basistraining voor nieuwe vrijwilligers die een maatje willen zijn. Meld je aan! Want er zijn jongeren die iets willen doen met hun dromen en daar ondersteuning bij willen.

Kent u een jongere die een steuntje in de rug kan gebruiken? Meld hem of haar dan aan bij Jeugdsupport!

Ben jij een jongere die tijdelijke ondersteuning wil? Meld je dan zelf aan bij Jeugdsupport.

Jeugdsupport is een maatjesproject voor jongeren (12-23 jaar) die veel te maken hebben (gehad) met een vorm van jeugdhulp of jeugdzorg. Een maatje van Jeugdsupport (vanaf 23 jaar) biedt aandacht en ondersteuning bij bijvoorbeeld het opbouwen van zelfvertrouwen en sociale contacten of het vinden van een vrijetijdsbesteding.

We hebben in september weer ruimte voor nieuwe jongeren. 

17 juli tot 17 augustus wordt de telefoon en mail niet beantwoord.

 

Anne Wöstmann
Coördinator Jeugdsupport, Humanitas- Rijnland
jeugdsupport.Rijnland@humanitas.nl

Telefoon: 06 35122334, bereikbaar op maandagochtend, dinsdag en woensdag

CJG Stadhuis, Stadhuisplein 7, 2405 SH Alphen aan den Rijn
www.humanitas-rijnland.nl

Fotograaf: Josh Walet