Blogs

« Vorige - Volgende »

Eagles zanger keert terug naar zijn roots

13 oktober 2015 - 14:24  •  De Muziekfreak  •  reacties

Eagles zanger keert terug naar zijn roots

In 1994 maakte The Eagles een heel verrassende comeback. In een filmstudio in Hollywood werd een live concert georganiseerd. Twee decennia daarvoor zijn The Eagles de best verkopende rockband ter wereld. In de jaren zeventig werden songs als “One Of These Nights” en “Hotel California” popklassiekers. In 1980 ging de band uit elkaar. De onderlinge relaties tussen de bandleden waren stuk en ze gingen ten onder aan de psychische druk om een nog beter album dan “Hotel California” te maken. 

Talloze verzoeken om reunies en astronomische geldbedragen werden afgeslagen. Uiteindelijk verscheen “Hell Freezes Over”, een hele bijzondere concertregistratie die in 1994 werd vastgelegd op CD en DVD. Hierna volgden diverse wereldtournees. Een paar maanden geleden kwam zo’n tournee van The Eagles ten einde en sinds enkele weken ligt ineens de vijfde solo CD “Cass County” van Don Henley in de (web)winkel. Op deze CD gaat Don Henley terug naar zijn roots. 

Henley groeit op in het plaatsje Linden, Texas (2.000 inwoners) in de buurt van Dallas. Hij speelt eerst accordeon maar stapt al snel over op de drums. Op een dag in 1969 ziet Kenny Rogers die op dat moment bekend is van zijn  top 10 hit “Ruby, Don’t Take Your Love To Town” de band Shiloh spelen. In die band zingt en drumt Don Henley. Kenny Rogers neemt de band mee naar Los Angeles en neemt een LP met ze op. Zo’n vijf maanden logeert de band bij Kenny Rogers thuis. Veel later wordt Kenny Rogers een wereldster met hits als “Lucille”, “Coward Of The County” , “Lady” en “Islands In The Stream” (duet met Dolly Parton). Henley komt in de begeleidingsband van Linda Ronstadt terecht en uit die band ontstaan The Eagles.

Het solowerk van Don Henley staat op een hoog niveau. Hij brengt niet vaak een solo CD  uit maar het is altijd bijzonder. Enkele bijzondere nummers uit zijn solocarriere zijn: “The Boys of Summer”, “Dirty Laundry” en “New York Minute”. Het openingsnummer van “Cass County“ “Bramble Rose” is een verrassende cover van de bij het grote publiek nog onbekende zangeres Tift Merritt. We horen hierop Mick Jagger en countryzangeres Miranda Lambert zingen.

Met “Cass County” brengt de inmiddels 68 jarige Henley een schitterend eerbetoon aan zijn geboortestreek. Zelf is Henley met vrouw en kinderen in Dallas gaan wonen maar hij heeft ook een huis en veel land in Linden gekocht. Daarnaast kocht hij een aantal panden in Linden zoals het theater en de kapperszaak zodat ze in hun huidige staat blijven. De eerste single “Take A Picture Of This” is een prachtige ballad. Wie denkt dat Henley alleen zo’n CD uitbrengt en verder alles afwacht heeft het helemaal mis. In de Verenigde Staten gaat Don Henley gewoon weer twee maanden op tournee en de afgelopen weken was hij vaak te zien op de Amerikaanse TV.  Zoals hier te zien is in “Take A Picture Of This”.

Fotograaf: Josh Walet